Чарът на малките градове

Малките градове могат да са много скучни, ще си кажете вие. Определено не са за хора, които предпочитат живот, изпълнен със забавления, искат да излизат на различни места всяка вечер с приятели и да се радват на активен нощен живот. Младите хора, между 18 и 27 години, определено се нуждаят по-социална среда, запознанства, купони и много други поводи за срещи.

villages-kotor

Малките градчета обаче са очарователни места за млади двойки, които имат нужда от повече уединение. Те са уютни и подходящи за семейства с малки деца и за възрастни хора. Общото между тях е, че имат нужда от сигурност и спокойствие, което по-малкото населено място им осигурява. Предимствата трябва да се търсят именно в тази насока.

Като начало малкият град е по-малко шумен, натоварен и стресът е в далеч по-ниски нива. Няма ги големите предприятия, нито непрестанно преминаващите автомобили, още по-малко пък задръстванията. В следствие на това въздухът е далеч по-чист, а средата – много по-здравословна.

В малкия град голяма част от хората се познават. Мили и общителни са един към друг. Обществото е по-сплотено и се грижи за познанствата си. Именно поради тази причина гражданите се борят за доброто си име. Анонимността на отделния човек, характерна за столицата, тук я няма. Затова учителите преподават съвестно, децата се стараят да се държат възможно най-възпитано, работодателите се стремят към по-голяма коректност. Хората са дружелюбни и гостоприемни.

Не мога да не спомена още някои от значимите неща, в които малкия град има преимущество пред по-големия – престъпността е значително по-ниска, управлението на общината се осъществява по-леко, има по-малко площ за ремонтиране. Резултатът е, че много от по-малките населени места имат далеч по-привлекателен изглед, модернизирани са и притежават онзи европейски облик, към който се стремим. И накрая – цените са значително по-ниски.

Българи, не оставяйте малките градове на произвола на историята. Завръщайте се по родните си места, защото само вие сте в състояние да им осигурите поминък и да подновите поколението.

Leave comment