Червен флаг!

Червен флаг!

Взаимоотношенията между хората са най-сложното нещо на света. А когато е намесена и любов, то тогава всичко е възможно. Но доколко трябва да сме толерантни към половинката си и кога е време да дадем червен флаг, прочетете. Важно е да знаете какво и как да го избегнете.

Връзките между мъжа и жената трябва да са равнопоставени и подкрепящи. Ако това отсъства, то значи може да сте в токсична връзка. Това е състояние, в което партньорът ви ограничава, не ви позволява да сте себе си, налага контрол – психически и физически, карата ви да се чувствате виновни и те потиснати. Обикновено до тези състояния се стига чрез мрънкане и изтъкване на доводи, които ви стопират и поставят чувства на погрешност в мислите и действията.

Ето кои са и червените флагове, които сигнализират, че сте в токсична връзка и е време да се измъкнете от нея. Помислете дали вие може да ги откриете във взаимоотношенията си и вземете мерки.

Първата сигнализация е обсебване на времето. Казано с пример е, когато искате да излезете с приятели или приятелки, но отсреща не ви позволяват. Това действие е част от много вицове и сме го приели като естествено между мъжете и жените. Истината обаче е, че не е. Затова ако попаднете в подобна ситуация и срещу вас има доводи, че предпочитате да прекарате времето с други хора, а не с половинката си, спрете това. Ще се потиснете и ще се затворите в черупка.

Следващият червен флаг е постоянното обгрижване. Звучи прекрасно някой да се грижи за вас. Но ако това включва случаи като например постоянно да излизате заедно, да ви кара, взима и чака от среща, да иска да е постоянно с вас, да се грижи какво и как ядете. Стоп! Човек има нужда от време за себе си и дори това да включва самостоятелно прибиране от работа.

Дори тези два червени флага да ви се струват много сладки, то затворете очите си и си представете, че ще ви се случва всеки ден до края на живота ви. Ще може ли да издържите на тази токсичност? Не забравяйте, че с времето действията ще се засилват и дори могат да достигнат до агресия. Пазете се!