Пръстен за развод

Пръстен за развод

Едно от най-романтичните действия на света е подаряването на годежен пръстен. Особено когато то е придружено с безгранична любов, а след това последва приказката с щастлив край и прекрасно семейство. Но какво се случва, ако нещата се разпаднат и обещанията за щастие отлетят с битовите проблеми и несъответствие в характера?

От Холивуд стартира една нова тенденция, която е следствие от големият процент неуспешни бракове между звезди. Началото й постави моделът Емили Ратайковски, която публикува в социалните мрежи какво е направила с годежния си пръстен. Всъщност тя е поръчала на бижутер да раздели и халката, и диаманта на две. Точно както са се разделили с партньора си. Така резултатът е два диамантени пръстена, които се носят на безименния пръст и кутрето. Емили ги нарече „пръстени на развода“.

Тази тенденция се заражда година по-рано, като голяма бижутерийна компания споделя данни от поръчките. По тяхна информация все повече дами с неуспешен брак искат да върнат годежния си пръстен и да го заменят за диамантени обеци. Причината е отново в символиката за раздялата.

Идеята е много креативна и определено при големите диаманти този ефект ще се получи. Но в България ми се струва, че ще е малко по-трудно, защото тук едва сега навлиза тенденцията на димантените пръстени и обикновено се избират такива с по-малък размер. Представям си ако трябва да се раздели на две, то ще стане нещо съвсем минималистично. Или пък друга идеята, която ми идва, е просто да се раздели и положи в един пръстен.

Пръстен на развода е също толкова щуро, колкото и парти за развод, което ни връхлетя преди почти едно десетилетие. Аз обаче съм новатор и подобни действия ми допадат. Все пак не трябва да се взимаме насериозно и ако нещо не се е получило, то е за добро. Колкото по-рано го осъзнаем, толкова по-добре ще живеем. И ще се радваме на нов пръстен на развода или щастието – ние избираме.