Хигиена на контактите

Знаете ли какво е хигиена на контактите?

Това означава да внимавате с кого се сприятелявате, с кого говорите и на кого давате информация за себе си. Сега ще дам и няколко примера, за да ме разберете по-добре.

Представете си, че пътувате на по-дълго разстояние примерно с влак или рейс, което ви е по-удобно. Каквото и да изберете, най-вероятно до вас ще се настани някой непознат. Сега си представете, че непознатият ви заговаря. Ще му отговорите ли? Отворени ли сте към нови запознанства или предпочитате да се направите, че не го чувате, че слушате музика, че четете, че спите…

Ако не ви се говори с този непознат, това означава, че имате стабилна хигиена на своите контакти, много внимавате с кого общувате и най-вероятно не обичате да ви притесняват непознати хора.

Ако обаче решите да му отговорите, да се вслушвате във въпросите ми и да му давате обстойни обяснения по тях, тогава хигиената ви на контакти е доста слаба. Може би дори я няма. Може би вие сте този, който прави първата крачка.

Имам една позната, която няма никаква хигиена на контактите. И като казвам никаква, наистина имам предвид никаква. Говори с всякакви странници и непознати. Една жена дори веднъж й обясняваше как е яла месо от костенурка и било много вкусно. Признавам, понякога е много интересно и полезно да правиш нови случайни запознанства, но те могат да ви изиграят и лоша шега. Няма лошо да си любезен и усмихнат, но все пак е хубаво да имаш и едно на ум.

Leave comment