Живна ли модната индустрия?

Когато преди десет години спря дейност една от най-големите и доказали се модни агенции у нас – Джей Моделс, повечето от нас, които имат общо с модния бизнес знаеха, че нещо изобщо не върви добре в бранша.

Хонорарите падаха главоломно, заедно с тях и качеството беше на път да стигне дъното, а светлина в тунела липсваше… Напротив, от САЩ ни навести финансовият колапс, който допълнително влоши нещата в един такъв сектор, свързан със забавление, за което вече хората отделяха все по-малко пари, рекламодателите също.

Джей Моделс беше титан в българския моден бизнес и неминуемо с нея си отиде една цяла епоха в Българската мода – и с добрите й, и с лошите й страни. Години наред надежда нямаше, но по мои наблюдения от 2012 г. насам нещата бавно, но славно започват отново да потръгват.

girl_women_yellow_dress_model

Откриват се работни места, и млади, и стари агенции процъфтяват, момичета отново започват да се ориентират към тази професия, която известно време не бе с чак толкова добра слава в България. Да не забравяме и че много български модели се реализират прекрасно на подиумите в Англия, Милано, Рим, Виена и Париж!

На лице отново е възход в модата в България, което няма как да не ме радва – мен, а и всички, които се интересуват или работят нещо свързано с модния бранш.

Иска ми се да виждам все по-хубави и умни момичета по подиумите, все повече наши талантливи дизайнери, все по-известни български гримьори и коафьори. И вярвам, че ще се случи, защото рано или късно талантът открива нужните средства и възможности, за да блесне 🙂

Leave comment