Лек срещу досадници

През лятото всички предпочитаме да прекарваме възможно най-много време на вън, особено надвечер. Всеки предпочита разходки в парка, почивка на някоя поляна и да се любоваме на свежия въздух. Само, че има едни доста досадни насекоми, които биха могли да провалят дори и най-прекрасната ваканция.

Не знам дали е от кръвната група, или съм много сладичка, но няма момент, в който да не съм ухапана поне на едно място всеки път когато се покажа на вън от тези ужасни същества. Лятото ме е срам да изляза с рокля, толкова ми е нежна кожата, че всяка пъпка от комар се превръща в рана. Лично за мен те наистина могат да съсипят всеки прекрасен момент. Аз обаче открих един лек против тези неприятели. Стана изключително случайно. Винаги съм обожавала италианската кухня и след посещението ми в Италия, още повече заобичах не само кухнята, но и всичко италианско. Така реших, че мног обичам босилек и си посадих в кашпите на балкона. Малко преклих, защото си купих повече семена от необходимото, но когато поникна просто аромата му ме плени и дори се аплодирах, че съм засяла толкова много. Сутрин като отворя вратата на терасата и ме лъхва уханието на босилек и моментално ме връща в Италия, о, колко хубаво. Забелязах, че когато съм на терасата, сутрин обичам да сядам там и да си пия кафето на спокойствие там, няма комари. Мислих си, че съм прекалено заспала, за да ги забелязвам. После се разрових из Интернет и се оказа, че гадинките всъщност не понасяли аромата на босилек. Аплодирах е още по-силно. Честно казано рядко вярвам на написаното в мрежата,но в случая май се оказа вярно. Мога спокойно вечер да отморявам с чаша хубаво вино, без да се пръскам с най-различни миризливи спрейове против комари.

Намерх решение на своя проблем, но замислете се само, колко прекрасен би бил живота, ако комарите и кърлежите вместо с кръв, се хранеха с мазнини! Мисля, че всички доброволно щяхме да им се предлагаме.