Цветовете по сезони

Цветовете по сезони

Чудите ли се кой цвят ви отива и какви нюансите да изберете за съответния сезон? Считайте проблема за решен, просто разгледайте типовете цветове според тона на кожата ви и времето.

Пролет: ярки, топли цветове. Стоят добре на хора с леко слонова кост или жълтеникав оттенък на кожата, чиято коса, мигли и вежди са светли с червеникаво-златист оттенък. Често присъстващите лунички винаги имат златист оттенък.

Лято: хладните, приглушени и светли цветове подхождат на хора със синкаво-студен тон на кожата, които лесно почерняват на слънце и чийто цвят на очите обикновено е смесица от сиво, синьо и зелено. Освен студеното русо има и пепелно русо като тон на косата, което често води до експериментиране с бои, тъй като мнозина го намират за скучно. Типичен представител е почти всеки втори срещнат човек, тъй като летният тип е много разнообразен и разпространен в Централна и Западна Европа. Хайди Клум е една от тях.

Есен: топло, земни, тъмни цветове. Хармонизира с червено-златист тон на кожата, който понякога клони към маслина и има силна склонност към лунички. Есенният тип изобщо не понася добре слънцето. Очите му често са зелени или средно до тъмнокафяви като косата му, медночервен кичур също е типична черта. Такъв е и случаят с актьора Рупърт Гринт, познат от филмите за Хари Потър.

Зима: студени, тъмни и наситени цветове. Косата е от студено кестенява до черна, веждите и миглите също образуват ясен контраст със студената кожа. Цветът на очите контрастира интензивно с бялото на очите, предимно в ярко синьо, зелено, стоманено сиво или черно-кафяво. Някой с тези черти също се нарича “тип Снежанка”.