Винени петна? Ами сега?

Винени петна? Ами сега?

Здравейте, приятели. Наближават любимите ми празнични дни. Обожавам моментите заедно със семейството ми, вкусната домашна храна и хубавото червено вино. Да, обичам виното в чашата, но не и по килима ми, но знаете, че понякога просто е неизбежно. Затова ще ви споделя някои изпитани тактики, с които да премахнете бързо петната от любимата напитка.

Важно е да започнем отстраняването на петното от червено вино, докато е още прясно. Това увеличава шанса да се отървем напълно от него. Петната от червено вино са много обезпокоителни, но ако започнем да ги премахваме, преди да са напълно абсорбирани в килима или да изсъхнат, има голям шанс да се заличат напълно.
Първо трябва да вземе парче кухненската ролка или кърпа и да попием колкото е възможно повече течност, преди да се абсорбира в килима. Ако изтрием добре петното, ще изчистим по-голямата част от виното по килима, но вероятно не цялото.

След това трябва да нанесем малко студена вода директно върху петното. Така разреждаме червеното вино. След това попиваме отново течността. Следват различни опции. Може да премахнем виненото петно със сол, бакпулвер или оцет. Аз ще споделя начина със сол.

Покриваме петното със сол, докато е още прясно. Солта малко по малко изтегля влагата от килима. Ако петното вече е изсъхнало, първо добавяме малко вода и след това добавяме солта. Оставяме солта да действа. Тя постепенно ще стане розова, докато абсорбира червеното вино. Оставете я за няколко часа или дори за една нощ. След това отстранявяме колкото е възможно повече сол и почистваме килима с прахосмукачка. Готово е.

А вие какви методи знаете?