„Да“ на визията без грим

„Да“ на визията без грим

Гримът – така сме свикнали с него, че не може да си представим да отидем някъде без да направим ежедневна или вечерна визия. С макияж се чувстваме не само по-привлекателни визуално, но и прикриваме всякакви следи – от нежелана пъпка до безсънна нощ, например. Дотук всичко добре, но наистина ли ни е нужен толкова гримът, или може и без него? Аз бих казала „да“ на визията без грим. А вие?

Прави ми впечатление, че все повече жени започват да се появяват без фон дьо тен, без сенки, червило или спирала. Визията без грим е повече от излизане без грим. Това се превърна в нагласа, чиито последователи нарастват и показват, че красотата няма нищо общо с умело нанесените боички от козметичната палитра. За пример мога да ви дам, че има около 20 млн. снимки в Instagram, които са с хаштаг #nomakeup.

Да бъдем красиви без грим означава не само да оставим кожата си да диша, но и да не се подчиняваме автоматично на социалните норми. Така може да използваме чудесно спестеното време от нанасяне на грим, за да дадем на кожата още повече грижа. Защото колкото по-здрав изглежда тенът, толкова по-малко ни липсва гримът.