Страшни смешки и смешни страшки, но от Издателството на Светльо Кантарджиев

Ще ви разкрия една тайна. Шшшт:

„Тръгнал Зайо за награда
на Балканиада
И тъй, започваме романа…
Това е горската поляна.
Това е заекът Стоянчо.
Това е неговото ранчо.
Стоянчо зеленчук отглежда
и на редици го нарежда:
сади, полива, прекопава
(професията му е такава).”

Ако знаете колко любима ми е тази пиеса на Недялко Йорданов. Всъщност това е една история в стихотворна форма, която много исках да имам за своето дете. Гледала съм я на детска постановка и толкова много я харесах, че направих и невъзможното да я издиря. Обикалях книжарници, дори ходих при букинисти. Разбира се, в библиотеката я има, но аз от там не мога да си я купя!

4380.maxСъществува и друг вариант и той беше да я разпечатам от интернет, но представете си какво разформатирано безформено нещо ще се получи.  Не, не – това не е начин да накараш едно дате да се влюби в историята. Исках красива книжка с илюстрации, по които детето да чете, да се забавлява, да учи стихчета и да се развива.

Затова съм толкова доволна, че чак седнах да пиша. „Страшни смешки, смешни страшки” е издадена от издателството на Светльо Кантарджиев – Ню Медиа Груп.

Всъщност доскоро дори не знаех, че освен класическите приказки от цял свят, Светослав Кантарджиев издава и български автор. При това толкова обичан като Недялко Йорданов.

Единственото, което мога да кажа в допълнение е, че благодарение на издатели като Кантарджиев до нас достигат редица брилянтни творби, които задължително трябва да познава всяко дете.

А вие ако още не сте чели „Страшни смешки, смешни страшки”… горещо ви препоръчвам тази прекрасна история за заека Стоянчо, неговото ранчо и приказната Балканиада.  До нови срещи, приятели!

Leave comment