Да подготвим тялото си за зимата

Как? Лесно.

body ready for winterКато цяло есента идва и ни кара да се замислим за тежките зимни дни. Поглеждаме се в огледалото и осъзнаваме, че топлите месеци са ни се отразили много добре. Имаме тен след лятната почивка, имаме стройни бедра и само да ни звъннат, с готовност отново обличаме банския и показваме хубавичкото ни тяло на всички на плажа. Да завиждат тези дето не са правили пролетни упражнения.

Трябва ли обаче след като вече ще носим блузи с дълъг ръкав и дълги панталони да занемаряваме вида си? НЕ! Категорично. Не се отпускайте, дами, защото през пролетта ще имате много работа, а и есенната депресия няма да ви се отрази добре.

Така че, за да подготвим тялото си за зимата и да се чувстваме красиви и добре, трябва да следваме своите 3 златни правила. Те са индивидуални за всяка жена, поради факта, че всички ние имаме различни тела с различни потребности. Моите 3 правила са:

1. Похапване на всички есенни плодове и поемане на много течности – те ще ми дадат много витамини и ще ме подготвят за времето, когато ще има само консерви и туршии.  Ще си позволя тиква, грозде, ябълки, круши, орехи, сокове, чайове и какао.

2. Редовни упражнения. Ако не всяка вечер, то през вечер, за да запазя постигнатото през лятото.

3. По-добре в своята кожа – през есента започват затворените обувки и дългите дрехи. Подготвям петите и пръстите. През зимата няма нужда от педикюр. Оставям ноктите да си починат от постоянните лакове. Използвам олио за тяло и млека за след баня, за да приеме по-лесно кожата ми по-грубите материи. Нося вече кремчета за ръце и червило в чантата си, защото ветровете и дъждовете правят кожата по суха, а зимата лицето става по-бледо и само балсам за устни не върши работа, тъй като естественият тен и зачервеността от слънцето вече не омекотяват лицето. Това вече ще постигам с грим с перлен блясък. Купувам и спрейове за разширяване на обувки и антистатици за лепящи се материи.

А какви са вашите златни правила?

Leave comment