Домашно събиране VS Бар

Аз съм в една такава възраст, в която още много ми се живее, но дискотеката и дивите партита не са ми чак толкова на сърце. Предпочитам бар докъм след полунощ. Пък и когато ходя на дискотека трябва да избера музика, различна от чалга (не че и на това не мога да се забавлявям, но не ми е основно предпочитание), а и много често се е оказвало, че не се чувствам съвсем на място, тъй като съм една от най-възрастните там. Все пак съм 83 нобор и не се срамувам да си го призная.

Но нощният живот е доста добра идея и събиранията с приятели никога няма да ми омръзнат. Ако и вие сте като мен знаете за дилемата, пред която доста често заставате, когато решите да се събирате – у дома или на бар.

home party

ДОМАШНИТЕ СЪБИРАНИЯ:

– предимства: купувате си каквото желаете и приготвяте каквото желаете; разговаряте на дълго и на широко и доста често похапвате добре; избирате каквато музика на вас ви допада; можете да останете или у вас да останат с приспиване; нямате излишни разходи по таксита; нямате вечерен час.

– недостатъците: трябва домакинът добре да почисти преди и най-вече след това; съседите често имат много против вашите събирания особено ако решат, че сте твърде шумни.

БАР:

– предимствата: обстановката предразполага да разпуснете; разнообразявате се; настроението ви се подобрява; не сервирате и отсервирвате, а на вас ви сервират и отсервирват; не се грижите за почистване; можете да сте точно толкова шумни, колкото желаете.

– недостатъчците: давате доста повече пари; понякога дълго обикаляте преди да си изберете място; музиката може да не ви допада; прибирате се с такси, което понякога не е много вълнуващо изживяване; често от шума не можете да си кажете приказката.

МОИТЕ ПРЕДПОЧИТАНИЯ:

Когато каня гости у дома винаги предварателно се уговаряме дали идват на вечеря, на филм или на по питие. Много обичам и да украсявам дома си – понякога слагам свещи, понякога разни блестящи топки и т.н.  Трудното ми е да готвя, защото не знам на кой какво ще му хареса и дали яденето ще ми се получи, и честичко взимам готова храна (поръчвам пица, спагети, китайско), но пък наскоро започнах да правя едни хапки със сирене и кашкавал, дето стават муцка (за тях ще пиша някой друг път). Независимо това срещата с приятелите трае много по-дълго, защото имам стая, където да ги настаня, и надуваем дюшек като допълнение за още хора. Често остават вечерта и пием кафе на сладки приказки сутринта. Така че за мен натежава времето, прекарано с приятелите, и определено по-клоня към домашните партита.

Съседите? Ами казвам им, че очаквам гости и се надявам да не се цупят много-много 😉

1 comment found

  1. И аз съм за домашните партита, но не от онези шумните, а тези цивилизованите. Да ги наречен събирания или с ретро името вечеринки 😉 Голям човек съм вече и купоните и баровете не ме привличат.

Leave comment