Домът – по-цветно място през есента

След лятото, следва есента. И макар все още септември да не е настъпил, усетихме последните няколко дни прохладата и дъждовете, които са така типични за времето на листопада.

Интересен е идващият сезон! Всъщност той е много пъстър, поради наличието на много и все топли цветове. Все едно природата е отредила да съберем толкова топлина с очите си, та да ни е достатъчна за следващите студени месеци.

Есента освен всичко друго е подходящ месец за домашна декорация и поради самите празници, които се съдържат в пределите й. Един от най-популярните е Денят на Вси Светии. Вярно е, че ние не го празнуваме, но това не бива да ни пречи да взаимстваме малко от украсата му. А, ето какво именно препоръчвам да направите, за да стане домът ви едно много по-цветно място през есента:

d1s5_AutumnCtrPc -no cookies 032

Направете си хербарий с есенни листа. Затиснете между страниците на книга листа и цветове, изчакайте няколко дни и след това ги аранжирайте върху картон с цвят екрю. Поставете в рамка за снимки и сложете на някой рафт.

Превърнете купата или подноса си за плодове в чудесен есенен елемент върху кухненския плот или маса само като положите като основа ярко червена или наситено жълта кърпа. Подредете зелени, червени ябълки, грозде, круши, нар и други плодове. Можете да добави в центъра и свещи.

Поставете няколко декоративни тикви по рафтовете. Те са малки и много красиви. Ще разведрят обстановката в дома ви. В този ред на мисли издълбайте средно голяма тиква и я превърнете във фенер. Може да не е така страшен, както ги правят за Хелуин. Нека вашият е с усмивка, на квадрати или да наподобява истински фенер. Намерете му подходящо място и добавете свещ във вътрешността му.

falldecor3-e1348429685140

Свещите в ярки цветове също са идеален самостоятелен декоративен елемент в цялата картинка. Червени, жълти, кафяви… с аромат на ябълка, канела, кафе, шоколад или банан. Това са отпускащи – идеални аромати за дома.

А лисата? Поставете такива, заедно с шишарки или лешници в декоративен буркан или чаша. Добавете клонки. Можете да си направите чудесни листа и от картон и да ги спуснете с конец или корда пред завесите във всекидневната. Прецизно и с въображение направени, те ще са прелестният финал на есенния ви декор.

Leave comment