Как да изненадаш близките си без да те разкрият?

Трудна работа е да готвиш голяма изненада и да не бъдеш уличен с действията си. Когато подготвяш нещо у дома за рожденик или по случай на юбилей или годишнина, искаш нещата да са изрядни. Поръчваш торта или купуваш подарък, искаш да украсиш дома, но как да скриеш всичките си приготовления от въпросния рожденик или получател на изненадата.

surprise

Като за начало, основната грешка на много хора е в споделянето. Когато си намислил нещо яко, запази го за себе си. Много хора започват да разкриват плановете си и с това слагат край на тайнствеността. Все някой в обкръжението на главния герой в изненадата ще му издаде по някакъв начин – чрез тялото, жест или случайна дума, че нещо се готви за него. Той ще стане подозрителен и накрая няма да е наистина изненадан.

Като второ – пребори се с лошия си навик да подпитваш за това или онова човека, който искаш да изненадаш. Ако искаш да научиш нещо за вкусовете му, по-добре попитай някак между другото негов близък приятел без да разкриваш точно какво ти се върти в главата. Например кажи, че се чудиш какво да му подариш, пък не знаеш какво е хобито му и се питаш дали не могат да ти помогнат като ти дадат информация. Ако другият ти каже: риболов, със сигурност ще си мисли, че ще купиш въдица или плувка, а пък ти може да искаш да го заведеш на Охридското езеро, например, или да наемеш хижа край голям язовир и там да събереш всичките му приятели.

Третото е никога да не криеш подаръци или опаковъчна хартия у дома си. Oстави ги в апартамента на баба, дядо си или родителите си, а ако такива няма в града – в дома на приятел, който няма общо с твоя приятел.

Четвърто – НЕ ПРАВИ НАМЕЦИ! Ама изобщо не казвай, че нещо си намислил. Това е грешка, защото накрая ще има разминаване между очакванията на отсрещния и твоите относно неговата реакция.

Близки хора се изненадват най-трудно. Общо взето те те познават и са много прозорливи, когато в главата ти се завърти някоя мисъл за изненада, още преди датата да е наближила. За да не те хванат, най-добре се отдай на много работа и не се изпречвай много често пред тях, защото случаен поглед или забързаност, или телефонно обаждане може да те издаде. Намери си подходящо занимание след работа, което да ангажира вниманието ти, за да не общувате много. Може да е чистене, четене на книга, малко лека работа, която да свършиш у дома или просто кажи, че те боли глава и си легни рано. Отсрещният няма да има възможност да те разчете.

Ако смяташ да организираш изненадващо домашно парти – бъди много потаен и никога не кани хората чрез социалните мрежи, телефон или смс, защото такива неща лесно могат да попаднат пред нечий “нежелан” поглед.

Leave comment