Годината на дракона ли?

Годината на дракона ли?

За западните страни нова година започва на 1 януари. Но в източните има други стандарти. Днес ще пиша за китайския календар, който е доста по-интересен от нашия. Интересно е да научим за него, а пък си е и още един повод да се настроим, че ни очакват успешни дни занапред.

Китайският Нова година зависи от лунния календар, което означава, че точната дата варира всяка година. Обикновено тя попада някъде между края на януари и началото на февруари. Тази година започва на 10 февруари и ще продължи почти до края на януари следващата година – 28.

Тъй като в китайския календар има 12 символа, които се повтарят през 12 години, тази е годината на Дракона. Последната такава бе през 2012 година, така че следващата ще бъде през 2036 година.

А това какво означава за нас? Годината на Дракона символизира сила, късмет и динамизъм. Тя е свързана с амбиция, приключения и желание за постигане на успех. Драконът вещае просперитет и енергия за нови начинания, като се смята за мощен знак с позитивно влияние върху финансите и кариерата.

Годината на Дракона символизира мощ, амбиция и успех. Този период се смята за благоприятен за започване на нови проекти и инициативи, като носи обещание за успех и добро здраве. Драконът е знак за лидерство и смелост, като насърчава хората да следват мечтите си с увереност.

Именно към това трябва да се стремим през следващите месеци. Все пак ще имаме и допълнителна подкрепа. А за родените през годината на дракона и през предишните години, т.е 2012, 2000, 1988 и т.н., ще усетят магията още по-силно. Как ли? Достатъчно е само да вярвате и то ще се случи. Аз ви пожелавам една невероятна и успешна във всеки аспект година, било то на Дракона или просто 2024.