Терапия с добавена реалност

Терапия с добавена реалност

Технологиите навлязоха във всеки един аспект от живота ни, дори и в разкрасителните процедури. Днес ще ви споделя именно за една такава, която включва и добавена реалност. Тя вече е факт и се предлага в една от любимите ми европейки държави – Испания.

Какво представлява цялото изживяване? При посещение в избрания салон, първо се обличат специални широки дрехи от естествен материал. След това се поставят VR очила, които могат да пренесат човек в избрана реалност. Тя трябва да е такава, че да го накара да е спокоен, да се почувства защитен и в пълна хармония. За едни това е тропически плаж, за други е изгрев в планина, за трети залез в пустинята, а за четвърти е отпускащо джакузи. Опциите са безброй.

Целта на поставянето на VR очилата е да се носят за около 15 минути, в които човекът да се чувства тотално спокоен и по този начин да помогне на стреса да излезе от тялото му. Това се равнява на постигането на бърза медитация, която освобождава ума. След това се преминава към избраната терапия, която може да е масаж, за подмладяване на лицето или друг вид разкрасителна процедура.

Преживяването е наистина уникално, защото само за 60 минути предлага релаксация както за ума, така и за тялото. Основната мисия на подобно внедряване на технологиите е да обърне внимание към полагането на грижа на човек на всяко ниво, защото днес стресът ни атакува от много места. Това ни напомня, че не е необходимо да достигнем до бърнаут или депресия, за да обърнем внимание на нас.

За мен е доста любопитно как добавената реалност може да се използва и за подобряване на благосъстоянието на човек. Всъщност тя може да се приложи и при лечение на травми и по-сериозни здравословни проблеми. Затова съм склонна да се впусна в едно такова VR приключение. А вие бихте ли?