Мтел осъществи 7 еко проекта

Харесвам фирми, които правят нещо за обществото, природата, хората в неравностойно положение. Дали ще му кажем Корпоративна социална отговорност или благотворителност едва ли има значение. Една такава компания, например, която ежегодно отделя стотици хиляди левове за социални проекти, е Мтел. Една от инициативите им беше свързана с приемните семейства, които подпомагаха финансово, друга е домът за деца и младежи с умствена изостаналост в Мездра, на който телекомът помага от вече десет години, има и още много други. Неотдавна от телекома излязоха с информация, че общата сума дадена от компанията през миналата година за благотворителност, е над 430хил. лв.

Последната благородна инициатива, за която М-тел съобщиха, че е завършила успешно, е М-тел Еко Грант. Чрез нея бяха избрани и финансирани седем екологични проекта със  110хил. лв. Проектите бяха избрани измежду три кандидатури, като комисията имаше журналисти, експерти и представители на неправителствени организации. Към днешна дата те вече са изпълнени и приключили и благодарение на тях е беше подпомогнато опазването на няколко вида редки птици, както и на защитения вид видра, бяха изградени две градини с биоземеделие,  а единият от проектите включваше създаване на „зелен пояс“ от дървета, по дигата на река Канаклийска в Свиленград, в опит за превенция на бъдещи наводнения там.

Радвам се, че има компании, които отделят сериозни средства за подобни екологични проекти и подкрепят изпаднали в трудност деца. За съжаление, те май са единственият им шанс за подкрепа, тъй като в това отношение държавата не успява и всъщност никога не е успявала да се справи убедително.
GREEN_1

Leave comment