Натурални масла за скалпа

Натурални масла за скалпа

Маслата, кремовете и шампоаните не са необходими за извършване на масаж на косата, но те осигуряват здравословни хранителни вещества за нашата кожа и коса, като помагат да се хидратира и да расте.

По-долу споделям кратък списък с видове масла, които може да използвате и за какво са предназначени.

Ако използвате масло за масаж на косата, опитайте се да го оставите до 30 минути след приключване на терапията, така че кожата и косата ви да абсорбират хранителните вещества.

Етерично масло от розмарин: основно за лечение на плешиви петна и сива коса, това масло също така третира пърхот, лющеща се кожа и инфекции.

Екстра върджин кокосово масло: лечение против пърхот, бори се със сърбеж и инфекции, укрепва косата от корените и е богато на витамин Е.

Арганово масло: хидратира сухата или увредена от слънцето коса; съдържа витамин Е, антиоксиданти, омега-4 и 9 мастни киселини.

Масло от авокадо: идеално за гъста или къдрава коса; Има мазнини, протеини, аминокиселини и витамини A, D, E и B6, за възстановяване и предотвратяване на чуплива коса.

Масло от семена на нар: идеално е за фина или слаба коса, защото съдържа вид мастна киселина, която укрепва косата и увеличава нейната плътност.

Масло от жожоба: този втечнен восък помага за възстановяване на увредената коса и, приложен в масаж на косата, насърчава нейния растеж.

Екстра върджин зехтин: основното му предимство е подобряване на циркулацията на скалпа и омекотяване и изглаждане на косата, но също така се смесва с други масла.

А вие какви масла сте използвали и какъв ефект наблюдавате?