Храненето е превенция срещу десетки заболявания

Храненето е превенция срещу десетки заболявания

Хапвайте между храненията по малко ядки, семена, сурови, зеленчуци. Яжте плодовете като ябълки и круши, без да ги белите, избирайте вид картофи, които се готвят с обелките.
Ограничете червеното месо в менюто си. Хапвайте до 500г червено месо седмично и по-малко. Фабрично обработено.

Ракът на дебелото черво представлява злокачествен тумор, произхождащ от дебелочревната стена. Той е вторият по честото карцином при мъжа и третият при жената. Заболеваемостта от този рак непрекъснато нараства. Най-често се среща при хора над 50 годишна възраст, но в 20 % от случаите пациентите са под 50 години.

Природата го е измислила. Има едни, в които се чувствате, че сте загубили контрол над тялото си. Не се притеснявайте, природата го е измислил, като е създала билки и растения с удивителните свойства да повишават и укрепват имунитета на човешкия организъм.
Ехинацеята е изключително ефикасна в борбата с вируси или бактерии, защото спомага активирането на фагоцитите, които от своя страна разпознават и неутрализират чуждите агенти. Редовното приемане предпазва от появата на хрема, възпалено гърло, повишена температура или отпадналост, а при вече изразена симптоматика билката доказано намалява продължителността на заболяването.
Облепиха, по-позната като сибирски ананас, е богата на каротеноиди, които имат укрепващо и антибактериално действие, а съдържанието на витамин це е с 15 пъти повече от това в портокалите. Затова облепихата има благоприятен ефект при локални възпаления като синузит, ларингит или фарингит.
И тъй като малцина от нас могат да си набяват сами от тези изключително полезни билки и растения, препоръчвам ви да откриете истински билкар, който да ви помогне.

Leave comment