Новата ми мания се казва Pinterest

За тези, които не знаят, това е социална платформа за споделяне на изображения. Мисля, че е създадена много сполучливо, защото фотографията е сред най-често срещаните хобита и сред най-популярните интереси на хората. Толкова красиви неща и мигове могат да бъдат уловена с камера и да ни пренесат в друг свят или да ни накарат да изпитваме различни емоции.

Всъщност много хора, включително и аз, си свалям, в една папка Random на компютъра, всякакви снимки от мрежата, които ми харесват толкова много, че искам да ги гледам по-често. И така оформих малко вдъхновяващо кътче на монитора си и често го отварям – мечтая, разглеждам в детайли отново и отново.

Голямото неудобство е, когато компютърът ти се прецака и трябва да бъде преинсталиран. Често не ти остава време да прехвърлиш всичко на външна памет и много от така стриктно, бих казала колекционирани, красотички, се изгубват. Трябва наново да ги издирваш. А някои от тях са истински находки и е било цял късмет, че си ги съзрял.

Затова Pinterest  според мен е толкова успешна. Можеш да качваш картинките, които си открил, като ги споделиш с подходящ коментар, да качваш свои собствени снимки или различни други изображения, и те ще бъдат винаги там – твоите колекции. Да не говорим, че на едно място с толкова много картинки, снимки и други можеш да разглеждаш с часове десетки изображения по избрани от теб теми, категории и ключови думи и да се вдъхновяваш, вдъхновяваш и вдъхновяваш…

pinterest_cover

 

Leave comment