Плажни забавления

Плажни забавления

Юли е и лятото ни приютява в топлата си прегръдка, готово веднага да ни отведе на слънчеви плажове, където да потънем в сладко безвремие. Въоръжени с бански, настроение и слънцезащитен фактор, сега е моментът да отидете на къмпинг или да се научите да карате сърф. Каквото и да изберете, постарайте се да не прекарате почивните си дни само върху плажната хавлия. Затова нека си поговорим за различните забавления, които плажът ни предоставя.

Класика са водните спортове. Ако търсите адреналин, направете няколко кръгчета с джет. Ако пък искате спокойствие, насладете се на лежерна разходка с корабче или лодка. Гмуркането също е предпочитано от туристите и въобще не е заподценяване емоцията да преоткриете морското дъно с шнорхел.

Ако сте любители на спорта, можете да практикувате любимите си упражнения и на морето. Сутрешното бягане по плажната ивица е не само здравословно, но и ще ви даде енергия за целия ден.

Ако сте голяма компания спокойно можете да си заформите един плажен волейбол или пък игра на топка в морето. Морето е място за общуване и сближаване, затова лесно ще привлечете към заниманията си още хора.

А скоро правили ли сте пясъчен замък? Развихрете въображението си и за минути можете да се превърнете в русалки. Достатъчно е някой да ви помогне с направата на пясъчни риби опашки. И после – селфиии.

Въпреки че морето е място за забавления и диви фиести, всеки иска нужда понякога от малко уединение. Да, малко плажове го позволяват, но има ли желание – има и начин. Намери си тихо местенце на брега, вземи любимата си книга, списание или кръстословица. Сложи слушалките и спри времето, наслаждавайки се на любимата музика и собствената си компания. Разбира се, една разхладителна напитка ще допълни идилията.

Enjoy!