Под светлините на прожекторите

Под светлините на прожекторите

Световният шоубизнес е коварно място. Ние просто като наблюдатели, често дори не си даваме сметка за жестокостта му и начина, по който изцежда артистите. А те, със своя талант и ранимост, често не могат да понесат напрежението. Това води до големия процент на, най-често музиканти, които злоупотребяват с алкохол и наркотични вещества. Голяма част от тях дори не издържат на напрежението, а системната употреба на подобен вид субстанции им коства живота.

Подобна е и историята на Ейми Уайнхаус. Известната британска изпълнителка умира на 27-годишна възраст, след като сърцето й спира. Изключителен артист и музикант, който обаче не успява да се справи със себе си.

Дълги години тя е страдала от булимия, наркотиците са я държали в кондиция, заради огромното изтощение. А когато печели едни от най-големите отличия за професионализма си и таланта си, споделя на приятелка, че не усеща щастие, без да вземе наркотици.

Тъжна и трогателна история, разказана в документален филм за живота на певицата. Тази история може да ни разкаже много за шоубизнеса, за безскрупулността на медиите и на близките и продуцентите на артиста, който главоломно получава популярност и разбира се – пари.

Но истината е, че златната гъска в един момент трябва да бъде възприемана на първо място като човек, с емоции, желания, интереси, нужда от почивка и спокойствие.

Филмът за Ейми, представя една коварна реалност, която за мен лично е особено далечна. Звучи като филм, като художествена хипербола, но е факт, че това е представлявал нейния живот. Документиран с телефони и записи, показващ една минимална частичка това, което е било в действителност.

Всички са единодушни, че тя е била невероятен талант. И най-вероятно, ако е останала жива е щяла да се развие още повече и да създаде много невероятни неща. Но за съжаление житейският й път приключва много рано, но животът й и най-вече творчеството й, оставиха сериозна следа в световната музика.

Вижте трейлърът на биографичния, документален филм за талантливата музикантка:

Leave comment