Великденски декорации за яйца

Великденски декорации за яйца

Ето, че отново наближава един от най-любимите ми и семейни празници – Великден. Традициите, енергията, магията около Възкресение. Има толкова начини да отбележим повода.

Приготвянето на домашен козунак е запазена марка у дома. След това преминаваме с изпичането на традиционни курабийки с мас и във форма на зайци и цветенца. Винаги за накрая си оставяме боядисването на яйца.

Тази година заради карантината няма да украсяваме голям брой и затова реших да експериментираме и да направим нещо малко по-различно. Освен яйца, оцветени в червено и всякакви други пъстри цветове, облепени с лепенки и варени с кристали за блясък, разгледах различни техники за придаване на неповторим външен вид.

Предполагам, че повечето от вас са запознати с рисуването с восък върху яйце или с потапянето в естествени бой. Сега ще обърна малко повече внимание на декупаж. За целта ще са ви необходими яйца, които да са бели или много светли, и салфетки.

Ще ви запозная с едно видео, в което се обяснява как по безопасен начин може да направите дикупаж, да разчупите стереотипа и да поднесете красиви яйца на цялото семейство. Сигурна съм, че ще ги изненадате. Това е и добър тренинг за следващата година, когато, надявам се, ще ни се наложи да боядисваме повече празнични яйца.

Ето и линка. Забавлявайте се и весели Великденски празници:

https://www.youtube.com/watch?v=igN2bmi_w8E