Цветен месец

Цветен месец

Започнахме най-женския месец от годината. На шега или не съвсем, март не е наричан така само заради Деня на жената, а и защото сменя настроенията си също като нежния пол. Днес е усмихнат и слънчев, утре ще се натъжи, ще зарони няколко сълзи, вчера пък нещо не беше на кеф и си показа хладината.

Нали сте чували също, че за да видим какъв е характерът на някоя дама, трябва да следим рождената й дата през март и каквото е времето, такава е и тя. Аз например съм родена на 7-и септември, затова, за да ме разгадаете, вижте какво ще бъде времето в утрешния ден. Надявам се да е приветливо и топло, за да не ме изложи. (Шегувам се.)

Разбира се, няма как да пропусна може би най-важния ден от месеца – 8-и март. За да бъде признат за официален празник на жените и нейните права, минава много време, белязано от митинги, протести и превратни събития. Сега обаче не искам да се задълбочавам в темата, а да погледнем на нещата и месеца от цветната им страна.

Защото всеки ден може да бъде посветен на жената и дори зимните дни могат да бъдат слънчеви с правилната нагласа. Цветното позитивно настроение и празничният дух са състояние на душата.
Стига само да поискаме, може да намерим положителното във всеки у нас, във всеки един момент и във всеки един ден от годината. Опитайте.