Идеалните цветови комбинации

Идеалните цветови комбинации

Да умеем правилно да съчетаваме цветовете, без да изглежда прекалено или грозно, е цяло изкуство. А вие владеете ли го? То се базира не само на моден и естетически усет, а и на голяма доза знания и опит. Правилно подбраните цветове, съчетани перфектно един с друг, са важни както за цялостната ни визия и самочувствие, така и за интериорния дизайн в дома или офиса. Ето защо сега ще споделя с вас интересен и лесен наръчник с на основни цветове и правилните им комбинации.

Бялото е универсален цвят и като такъв се съчетава с всички останали цветови групи. Най-предпочитаните и естетически издържани комбинации обаче са с черно и червено.

Сивото е неутрално, затова му трябват партньори, които да го освежат. Такива са розовото, червеното и виолетовото. Синият цвят също го допълва и едновременно контрастира.

Бежовото само по себе си е стилно, но в съчетание със смарагдово, червено, бяло и черно, е особено добра комбинация. Използван като акцент или основа, бежовият нюанс винаги показва стил и е не излиза от мода.

Розовото и всичките му нюанси набират все по-голяма популярност през последните години. Освен символ на момичешка кокетност, розовото навлезе ударно и в мъжката мода. То се съчетава особено добре с цвят мента, с бебешко синьо, бяло или кафяво.

Червеното винаги свързваме с любов, страст и романтика. Може да бъде съчетано със златисто, черно, бяло и зелено.

Черното е универсално. С всички цветови комбинации се съчетава и носи елегантност. Най си подхожда обаче с бяло, червено, оранжево и зелено.