Цвят на облеклото според деня на седмицата

В много култури се мисли за цветовете като за източници на определена енергия, въздействаща на съзнанието по уникален начин. Затова мисленето за цветовете като стимулиращи дневните дейности са познати почти по цял свят и истината е, че много хора се интересуват от тях. Препоръки за това в кой ден от седмицата в какъв цвят дрехи да носите ще намерите в индийското учение Аюверда, в мисленето за чакрите, но и в славянски и друидски традиции. Не бива да ви е чудно дори, ако прочетете и препоръки от книги за български традиции и обичаи.

Моята статия днес е комбинация от всикчо прочетено. Можете да я вземете предвид или да потърсите и друга информация.

Понеделник – Бяло. Защото този ден от седмицата се асоциира с Луната. Затова в някои сайтове можете да откриете и добавка, че в понеделник можете да носите и сребристо и мръсно бяло.

Вторник- Лилаво и червено. За този ден българско поверие казва, че има един зъл час, който никой не го знае кой е. Затова най-добре да се носи лилаво – цветът на интуицията, за да можете да се предпазвате от пакости и липса на късмет. Червеният пък е цветът на силата.

Сряда – Зелено. На средата на седмицата се гледа като на средата на живота. Затова е важно да покажете, че процъфтявате. Цветът е зелен, като символ на успехите, зрелостта и мъдростта.

Четвъртък – Жълто. Този ден е свързан с планетата Юпитер. Затова се смята, че астрономически този цвят носи направо космически късмет.

Петък – Пъстър ден. Петък е весел ден. Заради това, че се счита като край на седмицата е повод за тържество. Затова се смята, че в петък трябва да се носят шарени дрехи. Разпространено също така е вярването, че трябва да преобладават белият и светло синият цвят.

Събота – Синьо, тъмно синьо, тюркоазено – защото се смята, че събота е късметлийска под знака на планетата Сатурн.

Неделя – Жълто, оранжево и розово. Неделя е денят на Слънцето. Тъкмо за това точно тогава трябва да носите дрехи в светли и топли цветове.  Изберете кремави и златисти нюанси за да сте в хармония със света и в отношенията си с хората.

А вие как сте облечен точно днес? 😉

Leave comment