Слушаме ли музика с очите си?

Който ви казва, че не се заглежда по вида на изпълнителя, когато се запознава с някаква песен – то той ви лъже. Дори да го отричаме или да не го съзнаваме, всички ние малко или много приемаме музиката и с очите си.

И по-скоро ще кажа много, защото визията – това, което ни се представя, може до такава степен да ни или да не ни допадне, че да възприемем по друг начин цялата песен. Случва се когато гледаме някой твърде ексцентричен за вкуса ни певец, чието поведение, облекло или природни дадености дразнят. Примерите са много. Такива могат да бъдат изведени и от българските изпълнители, и от западните поп певци.

Визията може да бъде всикчо понякога. Истината е, че всички ние харесваме симпатични и добре изглеждащи хора, чиито клипове галят очите ни, а не ни карат да ги затваряме и да извръщаме възмутено глава, питайки се на висок глас няма ли си огледало този, или пък да възклицаваме, защо този човек така грозно се е татуирал или пък се е разсъблякъл пошло за пред камерата. Ако идеята е била да шокира със стил, то тогава нищо не може да се направи, но клиповете като цяло могат да покрият някои недостатъци. Човек може да изглежда по-слаб, отколкото е, или да се прикрият твърде издължени черти, крив нос, двойна брадичка и пр., само ако камерата избере точният ъгъл на заснемане и гардеробиерите са си свършили работата както трябва.

Чудесно екранно майсторство демонстрират винаги клиповете на Адел. Певицата има наднормено тегло, но благодарение на стилистите си и добрата режисура, това някак не е на фокус във видеата към нейните песни. В центъра на зрителското внимание е интересното й лице и гъстата коса.

Ето един нейн клип, качен преди 5 дни, в който това личи:

Leave comment