Форматът Гласът на България

Първо искам да честитя празника на всички дами и мами! Нека винаги да сте красиви, щастливи и още повече обичани!
Следва една много приятна и позитивна тема за талантливите личности у нас. В трудни дни на протести и недоволства, мисля че е време да поемем глътка въздух и да погледнем и по-оптимистични неща. Като за начало – една хубава песен и усмивка, вършат чудеса. Наистина е така.
Поводът да Ви пиша така е развлекателното шоу „Гласът на България”. Виждам феноменалният успех, който има. С всеки, който си говоря напоследък казва, че много го харесва. Майка ми, например дори го предпочита пред турския сериал. (Трудно повярвах на очите и ушите си) 🙂

Нека разкажа и малко история на самият формат, признат на световно ниво. Миналата година стартира във Великобритания и зрителите са възхитени. Превръща се в най-забавното и гледано предаване през последните 10 години. Жури са били Том Джоунс, рапърът will.i.am, Джеси Джей. В американският формат участва Кристина Агилера.
Може би се питате какво прави предаването толкова популярно в редица страни? Според мен основната причина е, че хората обичат музиката. Отделно такива формати дават шанс на талантливи хора, които искат да се изявят. Трета причина е гласуването – прозрачно и честно. Журито, което избира отборите си са с гръб и не виждат кой пее. Не на последно място има динамика и чувството на изненада е непрестанно. Докато гледаш не се знае кой с какъв стил музика ще те изненада.

Когато стартира втори сезон, Мариана Попова упрекна шоуто и телевизията, че не са успели да лансират победителя в предишното шоу. Всъщност от бТВ отдавна бяха подчертали, че са сключили договор с най-голямата музикална компания в света – Universal Music, чиято задача ще бъде издаването и лансирането на победителя. За съжаление обаче, въпреки солидната им репутация, те очевидно не са си свършили работата добре, което доведе до разочарованието. За това обаче едва ли можем да виним предаването и телевизията – още повече, че от БиТиВи вече успяха да продуцират и лансират прохождащата група на Революция Z. Предполагам, че в тазгодишното шоу нещата ще са по-различни и музикалният продуцент, който ще поеме победителя няма да е толкова некоректен. А в този сезон талантите ми се струват дори още по-обещаващи, отколкото в предишния 🙂 Трябва да призная, че при някои изпълнения, дори аз затаих дъх (По принцип не съм много чувствителен човек)

Leave comment