Еволюцията на танца

Като всяко друго изкуство и танците са претърпели своята еволюция през годините. Независимо от това старовремските танци, продължават да бъдат доста трудни за усвояване и дори сега съществуват състезания, в които показват възможностите си.

Има най-различни дисциплини в спортните танци, като сред стандартните са английски валс, виенски валс,  танго, фокстрот и куик-степ. Все движения, които трудно се усвояват от хората, още повече, че в съвремието ни движенията са по-неестествени.

И въпреки това, този тип танци изглеждат красиви, впечатляващи, романтични, носталгични.

Съвременните танци от своя страна изправят танцьорите пред различни предизвикателства. Движенията на тялото стават все по-сложни, все по-доближаващи се до предела на човешките възможности и впечатляващи публиката.

Но ако трябва да се разграничим от танца като спорт и погледнем на него просто като начин на забавление и разпускане, отново можем да забележим определени тенденции през различните години и епохи.

Ето и едно прекрасно видео, в което е направена една малка селекция на тенденциите в танците. Наистина прекрасна възможност да се насладим на красотата им и да и дадем сметка за това как се е променил танца през годините.

 

Leave comment