Къде е българското?

az-obicham-bulgaria-kapitani-300x214Едно от любимите ми предавания е “Аз обичам България”, което стартира през 2011 г. по Нова Телевизия. Очаквам го всяка седмица с голям интерес, именно защото чрез него опознаваме и дори разгадаваме България.

Никога родината ни не е била по-привлекателна както през призмата  на водещата Евелина Павлова и отборите на капитаните Андрей Слабаков и Юлиан Константинов. Подобни предавания са гордост за родния ефир и се радвам, че успяха да просъществуват толкова дълго във времето. От екрана много хора могат да научат за българска музика, филми, известни спортисти и видни общественици. Предаването е едновременно образователно и поучително.

Харесвам го заради идеята по един забавен, чисто игрови начин да се популяризира българското.  Отдавна родният ефир имаше нужда да започне култивира родолюбие и национализъм, а не да излъчва единствено пошли и комерсиални предавания и американски филми. За финал в този цветен блог ще спомена и колоритните личностина Юлиян и Андрей и картинката не може да стане по-пъстра.

Моят призив към всички българи е, ако не се интересуват да четат и търсят добрите новини и изяви в държавата ни, поне да гледат такива предавания и да научат повече за българското. Не случайно казват: Опознай родината, за да я обикнеш!

Leave comment