Какво правим, когато вали?

Винаги е неприятно, когато времето се чумери.  Дъждът никак не подобрява настроението ни, защото е мокър, времето е сиво или както каза едно хлапе на спирката: “Капещо е”.

Когато небето “капе”, почти изцяло сме ограничени откъм дейности. Стоим си у дома и ако сме по-дейни ще изчистим всичко, ще сготвим, изперем и изгладим. След това обаче се чудим как да си прекараме деня и почваме да разцъкваме тв каналите или разглеждаме вестника на Кауфлнад. Я кръстословица!

Дори не се замисляме, че има много интересни неща, с които бихме могли се занимавали, когато времето е лошо. Но така е – отделяме повече внимание на това да се оплакваме какво НЕ можем да правим. Аз обаче ще ви помогна:

Когато вали имате чудесна възможност да отделите повече време на децата. Те непрестанно искат да сте заедно. ОК. Извадете някоя от любимите им игри – “Не се сърди човече”, “Скрабъл”, “Монополи”, направете си горещ шоколад, чай или кафе и си подарете няколко часа забавление. Ще видите, че и на вас ще ви се отрази добре, а и ще пообщувате повече със семейството си.

Дъждът предразполага към сънливост и хубава книга. Колкото и изтъркано да звучи, всъщност дъждовното време си е време за фантазии и четене.

home book window

Сън за здраве и сън за красота – ами да – поразкрасете се малко в дъждовните следобеди.

Капещото време е подходящо не за безцелно прещракване на каналите, а за чудесен маратон с епизоди на любимия сериал. При това без прекъсвания и реклами.

А защо да не се развихрим в кухнята. Обикновено готвите за обед и вечеря. Когато имате свободно време, поглезете се с някой сладкиш, кифличките, чието навиване отнема много време, онези вкусни сладки с много сложната рецепта, които ви даде съседката…

Преподреждане на стаята. Сигурно отдавана се чудите: Ами ако преместя дивана от тази страна, а саксиите от другата? Защо не пробвам да избутам леглото до отсрещната стена? Е, сега вече можете да го сторите.

Винаги сте харесвали да плетете гривни, да рисувате, да пишете, да правите гоблени дори. Докато небето се цупи, преспокойно можете да се отдадете на любимото си хоби.

Сигурна съм, че има още много неща, с които можете и можем всички да се занимаваме, през влажните и сиви дни. Допълвайте списъка в коментар и да видим колко много дейности ни очакват у дома.

2 comments found

  1. Не знам защо у нас като вали и всичко замира, включително и настроението ни. В Англия като вали постоянно да не би да са си спряли живота хората. Айде малко по-ведро 🙂

Leave comment