Как да приемем по-лесно смяната на времето

В нощта на 24 срещу 25-ти октомври ще сменим времето, като върнем стрелките на часовника с един час назад. Това на пръв поглед означава, че ще спим с един час повече и ще излизаме сутрин по светло. Преди да побързате да се радвате, ще ви напомня, че всъщност промяната със зимното часово време не е изцяло положително нещо. Радостта ни всъщност е засенчена от новината, че вечер ще се стъмва по-рано, ще се прибираме по тъмно и по-студено, ще ни се доспива по-рано и като цяло денят ще ни се струва по-къс.

Имате доста повече поводи да се оплаквате, отколкото да се радвате, но ако сте по-адаптивни нищо не би трябвало да може да разклати хармонията вътре във вас. Ако пък не сте от най-лесно привикващите, ето няколко съвета как по-бързо да преодолеете объркването на времето.

1. Помнете, че времето е само абстрактна величина, измислена от хора. Всъщност учени все още спорят по въпроса дали време като цяло съществува, или всичко е толкова относително, че измерването на живота е просто нужен метод, за да се ориентираме във вселената. Най-голямото доказателство за това е, че при някои мозъчни отклонения хора имат чувството, че всичко около тях се движи по-бързо (времето тече по-бързо), а те са бавните. Друго доказателство е, че на всеки денят се струва по-кратък или по-дълъг зависимост от настройването, задачите и прочие.

2. Приемете, че просто графикът ви за изпълнение на дневните ви задължения от идния понеделник (26.11) ще се измени и нищо повече.

3. Мислете си, че тъмнината е само знак, че зимата приближава и у дома си купете по-силни крушки 😉

4. Следобед пийте ободряващи напитки. Така вечер няма да ви се приспива толкова лесно.

Само седмица ще ви отнеме да привикнете към новото време. Ще видите, че с променено мислене ще се чувствате много по-добре.

Leave comment