Наистина ли всичко вкусно е вредно?

healthy-780x780

Чела съм не една и две статии на тема здравословно хранене и т.н. Мисля, че съм общо взето съм запозната с темата и се старая да спазвам поне основните принципи на правилното хранене. Все пак и аз като всички жени искам да изглеждам добре и полагам усилия за фигурата си.

Нека не се отдалечавам твърде много обаче. Искам да кажа няколко неща за храната и една определена теория – че всичко вкусно е вредно. Не съм съгласна. Мисля, че преди да твърдим нещо подобно, първо трябва да си отговорим на въпроса: Какво е вкусно според нас?

Аз например много обичам печени чушки. Мога да ги ям по цял ден и са ми страшно вкусни. Какво им е вредно на тях? Зеленчук са и са нискокалорично. Обожавам също така салати, в които има броколи (знам, че това може да е странно за някои хора, но е факт). Не мога да ям, от друга страна, кремове от какъвто и да е вид, нито сметана. Това, че на мен не са ми вкусни, означава, ли че не са вредни? Не, разбира се. Имат много захар и определено не са най-полезната храна. Дори и да беше обаче, пак нямаше да ми е вкусно.

Така че не за първи и не за последен път опираме до въпроса, че всичко е относително и няма златни правила без изключения. А, и никой не може да ме убеди, че ягодите, черешите, кивито и грейпфрутът са вредни. Прекалено са ми вкусни, за да го повярвам 🙂

Leave comment