За малкия бизнес

За малкия бизнес

На 28 години съм и съм завършила бакалавър Българска филология и магистър Дигитален маркетинг и визуален брандинг. Преди няколко години за първи път реших да си направя свой собствен бизнес. Представляваше продажба на ръчно направени аранжировки на рози в кутии.

Интересното беше, че абсолютно всяко едно звено от целия процес вършех само и единствено аз. Аз си измислих името на бранда, концепцията. Аз си направих фейсбук страница, сайт и инстаграм. Аз правих самите аранжировки и ходих за всяка една кутия да намирам цветя. Беше истинско приключение.

Исках просто да правя хората по-щастливи и усмихнати, но разбрах, че това няма как да се случи. Ако някой е недоволен поприрода , каквото и да направиш, няма да му помогнеш. Имало е дни, в които съм работила по шест, седем часа, за 10 лв. Правих буквално всичко в услуга на клиента, за да може бизнесът ми да се разрасне. За жалост, така и не получих желания резултат. Дори да подариш на някой труда си, пак е възможно да не го оцени. Откакто започнах да казвам истинските цени на продуктите ми, поръчките рязко намаляха. Но изводът ми е – по-добре малко работа, но оценена, от колкото много труд хвърлен на вятъра.