Нося чашка D, ами сега?

Здравейте!

Преди няколко дни бях в магазин за бельо. Прекарах там известно време в мерене на различни комплекти, докато избера нещо секси, бански и халат. През това време две клиентки на магазина се бореха с огромният проблем как да намерят подходящият за тях размер.

Темата всъщност е доста актуална за жени и мисля, че трябва да се дискутира и определено има място в един цветен блог за нещата от живота, тъй като на пазара се намират еднотипни размери и модели дамско бельо, което за съжаление не е подходящо за една огромна част от жените. Това изгражда у много от тях усещането, че са нетипични. Което е грешно, но за съжаление създава комплекси. Това е причината доста дами да страдат от ниско самочувствие, мислейки си, че не изглеждат добре, при това носят тъмни дрехи или умишлено не купуват роклята, която им е харесала, просто защото не могат да намерят подходящо бельо, което да стои добре със съответната дреха. А това са жени с:

А. Малък бюст и широка гръдна обиколка. Повечето дамски пособия са създадени сякаш за миньончета или подрастващи. Става изключително трудно да се комбинира чашка А с подходяща лайсна, която да отговаря на по-дълга подгръдна обиколка.

В. По-едър бюст с по-тясна обиколка. Точно обратният вариант. Или ще шлюпти, или ще е тясно и чашката ще прелива. Което НЕ е секси!

С. На пазара има масово само два модела. Отваряте гардероба си и виждате, че всичко е еднакво. Никой друг модел не ви пасва. Съобразявате всичките си дрехи само с наличното – формата, изрязване и следователно кройка и деколте.

D. ПОМОЩ! Чашка D. Тук имаме голям проблем, защото масово на пазара бельото е с подплънки, надгръдници и всякакви силиконови аксесоари. Едрата чашка обаче предразполага по-семпъл модел с по-широка част и стеснение отстрани, както и повдигащ ефект.  В повечето магазини се зареждат единствено платняни модели страстоубийки, които всяка жена би се срамувала да покаже пред любимия си, камоли да си позволи да прозират под някоя ефирна лятна блуза.

Защо се получава така? За съжаление у нас се зареждат предимно китайски и турски стоки. Те са съобразени с тамошния стереотип, при това от моделите се закупуват от дребния търговец само по-евтините, за да може самият той да реализира колкото е възможно по-висока печалба. Потърпевши са единствено жените.

РЕШЕНИЕТО. Има много магазини за наистина качествено дамско бельо, където консултанти ще намерят точния размер и модел за вас. За съжаление те са и далеч по-скъпи и много жени не биха могли да си го позволят. Алтернативата е да потърсите помощта на шивач, който да пристегне подгръдната лента или да оформи чашката, така че да пасва.

Leave comment