Па-па-палатка или хот-хот-хотел???

Чудите се кое преживяване ще ви осигури по-добра и запомняща се почивка. Три неща:

-възраст;

-цел на прекарването;

-цена.

Палатката е чудесно място да сте сред природата. Прохладно, диво, приключенско… а за някои дори експериментално. Предразполага да сте на къмпинг с много хора или поне с компания насред гората. Определено е по-подходяща за млади хора, които имат авантюристичен дух и могат да се справят с оцеляване в по, да ги наречем, “примитивни” условия. Без душ, общи тоалета и съблекалня. Има доста насекоми и е гарантирана близката среща с други животни. Умеят или искат да правят всичко сами.

HotelХотелът пък е синоним на цивилизация и удобство, независимо дали е по-голям или по-малък. Идеален е за по-интимна почивка, комфорт и по-лежерна ваканция. Баня, тоалетна, ресторант, климатик – все неща, с които ежедневно сме свикнали да се глезим. Пълна почивка от приготвяне на обяд или вечеря, от почистване или грижа за околните. Ако пък сте на спа – то това е времето, когато ще си угодите на всичките сетива. Тук няма никакво ограничение за възрастта.

Какво бихте избрали вие?

Ако сте млади, определено ще искате да пробвате нещо ново. Особено ако досега не сте били на палатка. Но колко време бихте издържали? Всяка младо момиче ще иска да си измие косата, има нужда от тоалет. При по-примитивни условия това би станало веднъж или два пъти с много емоция и вълнения да опитате да се справяте така, особено ако сте градски чеда и не сте ходили на село. Но след това омръзва и закопнявате за цивилизация. Основният проблем при палатката е сигурността. Няма стени и врати със секретни ключалки. Но пък за някои това е предимството – да можеш да опънеш “дома” си където ти харесва и когато пожелаеш.

И последно – палатката е много по-евтин начин да прекарате почивката си, отколкото да идете за 4  или 5 дни на хотел. Гледките са за милиони и със сигурност ще се чувствате преродени далеч от цивилизацията.

В полза пък на хотелите ще кажа, че пълната почивка за активно работещите, с много напрежение в ежедневието е свързана с нуждата от сън и мързелуване, а и защо да не си направите по-луксозен подарък със заделените пари. Не заслужавате ли след цялото това трудене и бъхтане да се поглезите под грижите на другите в някой хубав хотел.

Leave comment